Αρχική Σελίδα      Οι επιλογές μου      Βοήθεια      Χάρτης 
19/06/2006    Ώρα Ελλάδος: 14:27
Προεδρία Συναντήσεις Νέα/Ειδήσεις Τύπος/ΜΜΕ ΕΕ/Πολιτικές Ελλάδα Αθήνα 2004 Νέα Γενιά
www.eu2003.gr
Τα νέα της Προεδρίας
Νέα της Προεδρίας για το Ιράκ
Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Αυτή η εβδομάδα
Συνεντεύξεις
Διεθνής Διάλογος
Άρθρα
Αρχείο
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης (19-21/06/03): Επισκόπηση τύπου 20/06

Η απόσυρση από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Θεσσαλονίκης των προτάσεων της Βρετανίας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αλλά και η προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίτευξη συμφωνίας στο σχέδιο της Συνταγματικής Συνθήκης κυριαρχούν στη στις ανταποκρίσεις των διεθνών ΜΜΕ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Περισσότερα
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης (19-21/06/03): Επισκόπηση τύπου (19/6/03).

Στο σχέδιο της Συνταγματικής συνθήκης της ΕΕ και στις πολιτικές για τη μετανάστευση και το άσυλο εστιάζει το ενδιαφέρον του ο διεθνής τύπος, αναφερόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη. Δεν παραλείπει βέβαια να αναφερθεί και στο κείμενο για την Ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας, που θα καταθέσει ο κ. Σολάνα.

Περισσότερα
«Το Μοντέλο της Θεσσαλονίκης : Η Διπλωματία των Πολιτών για μια Δίκαιη Παγκοσμιοποίηση» Άρθρο του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργου Πασχαλίδη, 12/6/03

Η ευρύτερη Θεσσαλονίκη καλείται να φιλοξενήσει μια σημαντική Σύνοδο Κορυφής στην παρούσα παγκόσμια συγκυρία. Είναι λογικό, σ' αυτή τη μεγάλη συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του κόσμου να συμμετέχουν τα φιλειρηνικά κινήματα των πολιτών, όλοι όσοι εκφράζουν απόψεις για τις διαφορετικές εκδοχές της παγκοσμιοποίησης. Θέλουμε μια δίκαιη και προοδευτική παγκοσμιοποίηση που βασίζεται σε ισχυρούς κανόνες διεθνούς νομιμότητας, στην ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών, στην ισόρροπη ανάπτυξη, μια παγκοσμιοποίηση που επαναφέρει τις ανθρώπινες αξίες στο επίκεντρο της θεματολογίας, που βλέπει τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη.

Περισσότερα
 Αναζήτηση
Οδηγίες

Ημερολόγιο
Όλοι οι μήνες

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Θεσσαλονίκη 2003
Παιχνίδια
Ατυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Υπογραφή Συνθήκης Προσχώρησης
Ευρωπαϊκό Έτος για άτομα με αναπηρίες
 Βήμα Πολιτών
Φόρουμ
Ηλεκτρονική ψήφος